De evolutie van NEOVA

Het werk van NEOVA is begonnen in een laboratorium in 2010 waarin wetenschappers een verbazingwekkende ontdekking deden: de hoofdoorzaak van de verouderende huid bleek photodamage aan de huidcellen te zijn. Vanaf die dag hebbende NEOVA wetenschappers alles in het werk gesteld om deze beschadiging om te keren.

Inmiddels heeft NEOVA een revolutie teweeggebracht in photoaging. Met aandacht gericht op het behoud van gezonde huidcellen, biedt NEOVA met DNA Repair Enzymen, Koperpeptiden, intense antioxidanten en DNA-herstellende zonnefilters formules om photodamage te elimineren voordat het permanent wordt.

Wat is photoaging?

De zon levert energie over een breed spectrum van golflengtes. Zo is er het zichtbare licht dat we zien, de infraroodstraling die we voelen en de ultraviolette straling (UV) die we niet kunnen zien of voelen. De meeste huidkankers en tot 90% van de zichtbare tekenen van veroudering worden veroorzaakt door UVB (brandende stralen) en UVA (verouderingsstralen).

De vroegtijdige veroudering van de huid veroorzaakt door herhaalde blootstelling aan UV-straling van de zon of kunstmatige bronnen, zoals zonnebanken staat bekend als photoaging.

De schadelijke effecten van UV-straling kunnen de normale structuur van de huid veranderen. Hoewel de huid veel van de door UV-stralen veroorzaakte mutaties kan herstellen, is de schade soms te groot. Wanneer huidcellen zich niet volledig kunnen herstellen, treden er mutaties op en is het resultaat vroegtijdige veroudering of zelfs huidkanker.

De verzorging van de tekenen van huidveroudering is goed. Maar voor NEOVA is goed niet goed genoeg. Onze formules bevatten eigenschappen om verder te gaan dan enkel de uiterlijke tekenen van huidveroudering tegen te gaan. De producten van NEOVA dringen diep door in de huid om daar de DNA schade (photodamage) te herstellen.

 

Wat is photo-damage?

Photodamage wordt gedefinieerd als veranderingen in de huid die optreden na langdurige blootstelling aan UV-straling. Photodamage is een van de resultaten van photoaging, een verandering in de huid veroorzaakt door blootstelling aan de zon die lijkt op de effecten van ouderdom. Huidkankers bevinden zich aan de andere kant van het spectrum van de photodamage. UV-straling is de gemeenschappelijke entiteit die tot beide bijdraagt.