Over NEOVA

Het Amerikaanse NEOVA gaat verder dan enkel huidverzorging en huidverbetering. Het merk heeft een wetenschappelijke basis en speelt specifiek in op het herstel van huidschade ontstaan door photoaging. UV-straling is verantwoordelijk voor meer dan 80% van de rimpels, pigmentvlekken en verminderde huidelasticiteit. De producten van NEOVA dringen diep door in de huid om daar de DNA schade (photodamage) te herstellen.

NEOVA’s herstellende oplossingen leveren een zo complete verzorging dat ze een revolutie hebben teweeggebracht in photoaging.  Met aandacht gericht op het behoud van gezonde huidcellen, biedt NEOVA verschillende formules met DNA Repair Enzymen, Koper Peptide Complexen, intense antioxidanten en DNA-herstellende zonnefilters om zo photodamage te elimineren voordat het permanent wordt.

Gepatenteerde formules

Voor het eerst heeft een merk aangetoond dat het een photodamage kan behandelen, voorkomen en herstellen. Op 10 mei 2016 heeft het United States Patent Office dan ook een formulebescherming aan NEOVA toegekend voor haar "actuele samenstellingen en methodes voor het herstel van de door de zon beschadigde huid, en actuele zonnebrandcrèmesamenstellingen voor zowel het voorkomen als het herstellen van schade door de zon".

“It’s how NEOVA deals with the skin’s past so completely that it can change its future.”

Klinische studies

Photolyase Molecular Bio: Reduced ultraviolet-induced DNA damage and apoptosis in human skin with topical application of a photolyase-containing DNA repair enzyme cream: Clues to skin cancer prevention. Lees hier het volledige artikel.

Journal of Aging Science Study: Effects of GHK-Cu on MMP and TIMP Expression, Collagen and Elastin Production, and Facial Wrinkle Parameters. Lees hier het volledige artikel.

Leyden J et al AAD 60th Annual Meeting 2002 Facial Creams: Skin Benefits of Copper Peptide Containing Facial Cream. Lees hier het volledige artikel.

DNA Repair to Proteome Protection: From DNA Repair to Proteome Protection: New Molecular Insights for Preventing Non-Melanoma Skin Cancers and Skin Aging. Lees hier het volledige artikel.

Effects of Topical Copper Tripeptide Complex on CO2 Laser-Resurfaced Skin. Lees hier het volledige artikel.