Photodamage & photoaging: say what?

Zowel in Nederland als in België is huidkanker de meest voorkomende vorm van kanker. Het aantal nieuwe patiënten blijft jaar na jaar dan ook sterk stijgen, wat in de toekomst alleen nog maar zal toenemen.  Door goed te smeren en niet onder de zonnebank te gaan, kan je al een hoop ellende voorkomen. Maar er zijn meer nadelige gevolgen van de zon. Zo kunnen photodamage en photoaging optreden in de huid. Iets wat niet onoverkomelijk is wanneer je de producten van NEOVA gebruikt. Maar voor we daar verder over uitweiden: wat houdt photodamage en photoaging eigenlijk precies in?

Wat is photodamage?

We gaan steeds langer op vakantie en zoeken meerdere keren per jaar de zon op. Zalig! Maar onze huid is die felle zon niet gewend. Het is dus ook niet vreemd dat je huid sneller zonschade opbouwt, vroeger ging je hooguit met je ouders 2 weekjes per jaar naar de zee. Wat veel mensen echter niet weten is dat die zonschade niet weg gaat, maar zich jarenlang opbouwt. Dit wordt photodamage genoemd die er mede voor kan zorgen dat je mogelijk huidkanker krijgt. De basis voor de schade in je huid wordt dus al vaak gelegd in je jeugd of die van je kinderen, daarom is het ontzettend belangrijk om je huid goed te beschermen.

Wat is photoaging?

De zon levert het zichtbare licht dat we zien, de infraroodstraling die we voelen en de ultraviolette straling (UV) die we niet kunnen zien of voelen. De meeste huidkankers en tot 90% van de zichtbare tekenen van veroudering worden veroorzaakt door UVB (brandende stralen) en UVA (verouderingsstralen). Deze vroegtijdige veroudering van de huid veroorzaakt door herhaalde blootstelling aan UV-straling van de zon of zonnebank staat bekend als photoaging. Door photoaging gaat de huid  ruwer aanvoelen, er ontstaan rimpels en plooien, en een vlekkerige hyperpigmentatie.

NEOVA biedt oplossingen voor photodamage en photoaging!

In 2010 hebben de wetenschappers van NEOVA de hoofdoorzaak van de verouderende huid weten te achterhalen: dit bleek photodamage aan de huidcellen te zijn. Vanaf die dag heeft het merk alles in het werk gesteld om deze beschadiging om te keren. Met aandacht gericht op het behoud van gezonde huidcellen, biedt NEOVA met DNA Repair Enzymen, Koperpeptiden, intense antioxidanten en DNA-herstellende zonnefilters formules om photodamage en photoaging te elimineren voordat het permanent wordt.

Meer weten?

Ontdek onze productlijnen die specifieke oplossingen bieden om photodamage en photoaging tegen te gaan of te voorkomen: Primary Photoaging, Progressive Photoaging, Balancing Control en Clinical Recovery producten.